Súd rozhodol o väzobnom stíhaní obvinených v kauze podvodov s bytmi

NETKY.SK • 18 Február 2015, 16:59 • 2 min
Súd rozhodol o väzobnom stíhaní obvinených v kauze podvodov s bytmi

NITRA - Okresný súd v Nitre rozhodol o väzobnom trestnom stíhaní obvinených osôb v prípade podvodov s nehnuteľnosťami v Nových Zámkoch. Šestica mužov, pôsobiaca ako členovia organizovanej skupiny, mala spoločným konaním spáchať 14 trestných činov.

slovakia

left justify in out

Z obzvlášť závažného zločinu podvodu a zločinu pozbavenia osobnej slobody bol obvinený 47-ročný Peter z Nových Zámkov. Zo zločinu podvodu a zločinu pozbavenia osobnej slobody obvinil vyšetrovateľ 34-ročného Ivana. Ďalší traja muži, 32-ročný Alexander, 37-ročný Dávid a 38-ročný Peter, boli obvinení z pokračovacieho zločinu podvodu. Za zločin podvodu je obvinený aj 47-ročný Alexander. 
     

Organizovaná skupina pôsobila na rôznych miestach v okrese Nové Zámky. Od poškodených osôb vylákali obvinení pod rôznymi zámienkami rôzne finančné čiastky. Vyhľadávali predovšetkým ľahko ovplyvniteľné osoby, často vdovy, dôchodkyne, choré osoby a ľudí v zlej finančnej situácii, ktorých manipulovali vo svoj prospech. "Poškodení sa tak dostávali do finančnej tiesne a od komplicov obvinených prijímali pomoc vo forme pôžičky. Túto však poškodení neboli väčšinou schopní splácať, a tak založili svoje nehnuteľnosti," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková. 
     

Dvaja z obvinených mali v minulom roku obmedzovať osobnú slobodu 34-ročného Novozámčana, ktorý trpel vážnou psychickou chorobou. Proti jeho vôli ho držali v pivničných priestoroch. Obaja muži poškodenému nedovolili opustiť miesto, kde bol zadržiavaný, prípadne mu dovolili pohybovať sa len na vopred schválených miestach. Odtiaľ sa vždy musel vrátiť na vopred dohodnuté miesto pod hrozbou fyzického násilia. "Dokonca mu zadržiavali lieky, ktoré mal užívať na svoje psychické ochorenie," povedala Čuháková.
     

Polícia zároveň vyzýva prípadných ďalších poškodených, aby sa prihlásili. Môžu tak urobiť cestou tiesňovej linky 158 alebo na najbližšom policajnom oddelení, prípadne priamo na Odbore kriminálnej polície KR PZ v Nitre, vyzvala Čuháková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies