Súd rozhodol o väzbe pre Petra Petrova a ďalších troch obvinených

NETKY.SK • 15 August 2021, 10:44 • 2 min
Súd rozhodol o väzbe pre Petra Petrova a ďalších troch obvinených

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu rozhodol o vzatí do väzby štyroch osôb.

slovakia

left justify in out

Tie sú obvinené zo zločinu založenia a podporovania zločineckej skupiny ako aj z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Medzi obvinenými, ktorí boli vzatí do väzby, bol aj kajúcnik Peter Petrov prezývaný Tiger. Ten je známy z viacerých prípadov pod dozorom Úradu špeciálnej prokuratúry.

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZÁCIA: Saková naznačila, že špeciálna prokuratúra chráni Petra Petrova

Dôvodom väzby u všetkých obvinených je obava z pokračovania v trestnej činnosti, teda preventívna väzba. U obvineného Petra Petrova bol konštatovaný aj dôvod útekovej väzby. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, nakoľko traja obvinení podali proti nemu sťažnosť. Sťažnosť zároveň podal aj prokurátor proti neakceptovaniu preventívnej väzby. O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR. Peter Petrov sa práva podať sťažnosť vzdal.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Peter Kovařík: Santusová svojím prístupom zmarila vyšetrovanie

Obvinenie všetkých štyroch osôb má súvisieť so zločineckou skupinou, ktorá v minulosti pôsobila na Ministerstve vnútra SR. Tá údajne zapájala svoje firmy a biele kone do projektov Ministerstva vnútra SR a Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Následne umelo navyšovala ceny projektov o fiktívne tovary a služby na nereálne vysoké čiastky. Nafúknuté sumy mala následne odčerpávať zo systému cez svoje firmy. Takýmto spôsobom mala celkovo z projektov odčerpať sumu 17 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies