Súd rozhodol o trestoch pre Maročanov, ktorí na Korzickej pláži vyvolali bitku

NETKY.SK • 16 September 2016, 16:54 • 2 min
Súd rozhodol o trestoch pre Maročanov, ktorí na Korzickej pláži vyvolali bitku

BASTIA - Piatich mužov odsúdili v noci nadnes v Bastii na francúzskom stredomorskom ostrove Korzika v súvislosti s hromadnou bitkou na jednej z tamojších pláží, príčinou ktorej boli spory o burkiny.

slovakia

left justify in out

Hlavného obžalovaného, 33-ročného muža s marockými koreňmi, ktorý bol už v minulosti opakovane trestaný, poslal súd na dva roky za mreže. Ostávajúci štyria obžalovaní, dvaja bratia hlavného vinníka a dvaja obyvatelia obce Sisco, vyviazli s niekoľkomesačnými podmienečnými trestami odňatia slobody, informovali dnes agentúra DPA a rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na francúzske médiá.

 

Bitku bratov s miestnymi občanmi vyvolala v polovici augusta podľa očitých svedkov skutočnosť, že turisti fotografovali ženy v burkinách sprevádzajúcich trojicu bratov. Starosta Sisca následne rozhodol o zákaze burkín. Neskôr sa však objavili pochybnosti o tom, že moslimský celotelový odev žien bol skutočne príčinou brutálnej bitky. Naopak, niet pochýb o tom, že rodine marockého pôvodu prekážalo fotografovanie, čo vyvolalo konflikt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona