Súd rozhodol o treste pre Norberta M., za vraždu a znásilnenie si posedí desiatky rokov

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 16:16 • 2 min
Súd rozhodol o treste pre Norberta M., za vraždu a znásilnenie si posedí desiatky rokov

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava I dnes odsúdil Norberta M. na 24 rokov väzenia v prípade vraždy 25–ročnej Andrey v bratislavskej Petržalke z mája minulého roka a v inej kauze pre znásilnenie a okradnutia vtedy 17–ročnej Martiny z októbra 2014. Súd zároveň uložil obžalovanému ochranný dohľad na dobu dva roky. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

slovakia

left justify in out

V prípade znásilnenia súd oprel svoje rozhodnutie okrem iného o znalecké dokazovanie a následnú výpoveď znalca. Stopy z materiálu, ktorý sa nachádza v spermiách, boli nájdené na kabáte a rifliach znásilnenej, pričom DNA z tohto materiálu bolo zhodné s DNA profilom obžalovaného. Súd odmietol tvrdenia obhajoby, že by poškodená mala s obžalovaným dobrovoľný pohlavný styk. „Vzhľadom na charakter poranení nemožno poukazovať na dobrovoľný styk,“ uviedol okrem iného predseda senátu pri odôvodňovaní rozsudku.

 

V prípade vraždy oprel súd svoje rozhodnutie napríklad o výpoveď svedka – šoféra autobusu, ktorý obžalovaného a zavraždenú Andreu viezol v čase pred jej smrťou. Šofér autobusu ich jednoznačne spoznal. Na oblečení zavraždenej sa taktiež našli biologické stopy pochádzajúce od obžalovaného. Neďaleko miesta činu v tomto prípade polícia navyše našla a zaistila fľašu, na ktorej boli stopy krvi a taktiež stopy zhodné s profilom DNA obžalovaného.

 

V okolí miesta činu podľa súdu obžalovaného taktiež zachytila priemyselná kamera. Súd poukázal aj na fakt, že na druhý deň ráno po vražde si obžalovaný opral svoje veci a vyhodil obuv. V blízkosti miesta vraždy policajti zaistili aj stopu podrážky obuvi, ktorá patrila tomu typu, ktorú obžalovaný v minulosti používal.

 

Telo zavraždenej Andrey našli na kope zeminy v Petržalke 12. mája 2015. Podľa polície mala byť udieraná do hlavy a znalci zistili, že mala byť taktiež pohlavne zneužitá. Počas vyšetrovania tohto prípadu policajti zistili, že obžalovaný sa mal dopustiť aj znásilnenia vtedy 17–ročnej Martiny a obvinili ho aj z tohto trestného činu. Ku skutku znásilnenia obžalovaný odmietol vypovedať. V prípade vraždy Andrey tvrdil, že si na nič nepamätá.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies