Súd rozhodol o tínedžeroch, ktorí zavraždili dvoch dôchodcov, padol trest aj oslobodenie

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 13:30 • 2 min
Súd rozhodol o tínedžeroch, ktorí zavraždili dvoch dôchodcov, padol trest aj oslobodenie

BRATISLAVA - V kauze vraždy dôchodcov v obci Vinosady z roku 2010 dnes senát Okresného súdu Bratislava I jedného z obžalovaných uznal za vinného, druhého spod obžaloby oslobodil.

slovakia

left justify in out

Máriusa M. poslal súd do väzenia na 20 rokov, pričom trest si má odsedieť v zariadení s maximálnym stupňom stráženia. V čase spáchania skutku maloletého Lukáša T. spod obžaloby oslobodil. Obhajca Máriusa M. sa proti rozhodnutiu súdu odvolal, prokurátor si na rozhodnutie ponechal zákonnú lehotu.


Vo svojej záverečnej reči prokurátor poukázal na výpovede viacerých svedkov, ktorí obžalovaných údajne spoznali na záberoch bezpečnostných kamier. Tiež poukázal na výpoveď svedka ktorý vypovedal, že sa spolu s obžalovanými podieľal na sérii lúpeží v danom období v danej lokalite. Z posudkov psychológov a psychiatrov podľa prokurátora vyplývalo, že možnosť resocializácie oboch obžalovaných je sporná a neistá.

 

V prípade Lukáša T. sa však senát stotožnil s tvrdením obhajoby, že neexistuje žiaden priamy ani nepriamy dôkaz o jeho prítomnosti na mieste činu, pričom klúčového svedka obžaloby označila obhajoba za zaujatého. Obhajca takisto poukázal na výrok súdneho znalca, podľa ktorého nie je možné na 100 percent potvrdiť, že na obžalobou predložených kamerových záznamoch je aj Lukáš T. Prokurátor pre neho vo svojej záverečnej reči požadoval trest minimálne 10 rokov.


Brutálna vražda dvoch bratov dôchodcov sa stala vo Vinosadoch v Pezinskom okrese koncom marca 2010. Policajti obvinili z vraždy a porušovania domovej slobody vtedy len sedemnásťročného Lukáša T. a o dva roky staršieho Máriusa M.

 

Dvojica podľa žalobcov vnikla do rodinného domu na Modranskej ulici, kde zabili 99-ročného muža z USA a jeho 83-ročného brata. Obaja zomreli na následky úderov od tupých podlhovastých predmetov a na následky bodnorezných zranení. Tínedžeri sa podľa obžaloby pokúsili v dome zabiť aj 80-ročnú dôchodkyňu, manželku mladšieho zo zavraždených. Spôsobili jej päť bodných rán do chrbta a dve bodné rany do hrude, útok však prežila.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies