Súd rozhodol o Mišenkovi, výsledok však zatiaľ nezverejnil

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 13:04 • 2 min
Súd rozhodol o Mišenkovi, výsledok však zatiaľ nezverejnil

PEZINOK - Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku - pracovisko Banská Bystrica rozhodol o žiadosti Viliama Mišenku, aby bol prepustený z väzby na slobodu. Zatiaľ však nie je známe, ako sudca rozhodol, pretože najskôr budú informované procesné strany - obvinený a jeho právny zástupca a špeciálny prokurátor.

slovakia

left justify in out

Výsluch Viliama Mišenku pred špecializovaným sudcom prebiehal v Ústave na výkon väzby v Banskej Bystrici. Koncom marca prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nevyhovel žiadosti obvineného Viliama M. o prepustenie z väzby a predložil ju na rozhodnutie sudcovi ŠTS - pracovisko Banská Bystrica.

"Podľa názoru prokurátora, dôvody väzby u obvineného naďalej trvajú v rozsahu, v akom boli určené v čase rozhodnutia o vzatí obvineného do väzby. K podrobnostiam sa nebudeme vyjadrovať, aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania," povedala koncom marca hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová.

Viliama Mišenku stíhajú za výbuch v topoľčianskej firme Euromont TO z augusta 2009 a vinia ho z účasti na viacerých vraždách, vrátane vraždy jedného z bossov sýkorovcov Petra Čongrádyho - Čongiho. Pôvodne bol obvinený aj z účasti na vražde svojho synovca Jozefa Mišenku, spod obžaloby ho však súdy oslobodili. Viliam Mišenka bol obžalovaný aj v kauze najväčšej bankovej krádeže z januára 1996, z trezoru VÚB v Nitre vtedy zmizlo 173 miliónov korún. Aj v tomto prípade bol oslobodený.

Viliam Mišenka sa pred slovenskou políciou skrýval v zahraničí. Informácie o jeho pobyte sa objavili ešte vlani, keď sa zistilo, že iný hľadaný Slovák Karol Mello sa nachádza v Belize. Údajne tam bol aj Viliam Mišenka a potom sa presunul do Venezuely. Tam sa ho podarilo zadržať na tretí pokus, presne 2. januára 2013 počas prechádzky na pláži na ostrove Margarita.

Denník Nový čas v druhej polovici marca napísal, že obvinený Viliam M. sa v čase popravy Čongiho nachádzal v Číne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies