Súd rozhodol o ďalšom osude Jána Slotu. Bývalý šéf SNS sa konečne vyjadril!

NETKY.SK • 26 Marec 2022, 19:23 • 2 min
Súd rozhodol o ďalšom osude Jána Slotu. Bývalý šéf SNS sa konečne vyjadril!

PEZINOK - Prokurátor žiadal pre exprimátora Žiliny väzbu pre obavy z pôsobenia na svedkov a pokračovania v trestnej činnosti.

slovakia

left justify in out

Jána Slotu, obvineného z korupcie, však prepustili zo zadržania na slobodu. V sobotu podvečer o tom rozhodol sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal sťažnosť. Najvyšší súd (NS) SR má o nej rozhodovať 31. marca. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

img

 

„Sudca, na rozdiel od prokurátora, nezistil naplnenie dôvodov kolúznej väzby, avšak dospel k záveru o existencii dôvodov preventívnej väzby, ktorú nad obvineným nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka a písomným sľubom obvineného,“ spresnila. Súd uložil Slotovi aj iné povinnosti a obmedzenia.

 

Exprimátor vinu odmieta. „V tomto štáte hocijaký podvodník, kajúcnik, udavač povie bez dôkazu hocičo a prenasleduje vás,“ vyhlásil po prepustení zo zadržania na slobodu.

 

img

 

Obvinený je zo zločinu prijímania úplatku v spolupáchateľstve. Za vinu sa mu kladie prijatie úplatku v roku 2018 pre sudcu Krajského súdu v Žiline P. P. a jeho následné odovzdanie vo výške 5 000 eur. Cieľom malo byť ovplyvnenie rozhodnutia v konkrétnej trestnej veci. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zároveň obvinil ďalšie dve osoby pre zločin prijímania úplatku a prečin podplácania. Polícia viac informácií k prípadu neposkytuje.

 

Prečítajte si tiež: Polícia pátra po Štefanovi Aghovi, ktorého odsúdili v kauze televíznych zmeniek!

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies