Súd prepustil sedem pracovníkov denníka Cumhuriyet

NETKY.SK • 29 Júl 2017, 07:45 • 2 min
Súd prepustil sedem pracovníkov denníka Cumhuriyet

ISTANBUL - Súd v Istanbule nariadil v piatok prepustenie siedmich pracovníkov tureckého denníka Cumhuriyet. Štyria hlavní obžalovaní zostávajú za mrežami.

slovakia

left justify in out

Sedemnásť novinárov a zamestnancov Cumhuriyetu čelí dlhoročným trestom pre obvinenia týkajúce sa terorizmu. Súdny proces sa s nimi začal v pondelok - viac než 250 dní po tom, ako úrady začali zatýkať pracovníkov tohto denníka kritického k vláde.

 

Vo väzení ostáva šéfredaktor Murat Sabuncu, predseda správnej rady Akin Atalay, komentátor Kadri Gürsel a investigatívny novinár Ahmet Sik, informuje agentúra Anadolu. Medzi prepustenými je karikaturista Musa Kart, komentátor Güray Öz a právnik Bülent Utku.

Všetci obžalovaní popreli obvinenia počas tohtotýždňových piatich zasadnutí súdu. Ďalšie pojednávanie je stanovené na 11. septembra.

Skupiny presadzujúce slobodu tlače považujú celý prípad za pokus vlády "umlčať" iné názory a vyzvali na prepustenie žurnalistov.

 

Jedenásti z obžalovaných boli za mrežami už od minulého roka a tvrdia, že majú obmedzený prístup k právnikom a trpia podmienkami vo väzení, uvádza agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies