Súd prepustil na slobodu ďalšieho člena zločineckej skupiny takáčovcov

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 11:57 • 2 min
Súd prepustil na slobodu ďalšieho člena zločineckej skupiny takáčovcov

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) pre prípravné konanie v Banskej Bystrici dnes vyhovel žiadosti expolicajta Václava K., stíhaného v kauze takáčovcov a prepustil ho z väzby na kauciu desaťtisíc eur.

slovakia

left justify in out

Súd zároveň nahradil väzbu okrem peňažnej záruky aj dohľadom probačného a mediačného úradníka a uložil povinnosť oznámiť každú zmenu miesta pobytu. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková. Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal voči nemu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Václav K. je známy aj ako spisovateľ pod menom Václav Neuer.

Bývalého elitného policajta a spisovateľa stíhajú so skupinou podsvetia zvaných takáčovci, pôsobiacich pod vedením Ľubomíra K., zvaným Kudla. Kudlu prepustil sudca z väzby v piatok 21. júla na kauciu sto tisíc eur a tiež mu uložil dohľad probačného a mediačného úradníka a povinnosť oznámiť každú zmenu miesta pobytu.

Raziu na takáčovcov urobila polícia koncom januára, ale spisovateľa vtedy nezadržali a vo februári sa prihlásil sám. Sudca ŠTS ho následne vzal do väzby pre obavu z možného úteku. Václava K. vinia z členstva v zločineckej skupine, podvodu, nátlaku a zo zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Takáčovcov okolo Kudlu zadržali pri policajnej akcii pod názvom Aladin v nedeľu 29. januára tohto roku. Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, hrubý nátlak, poškodzovanie cudzej veci a iné. Podľa prokuratúry trestnú činnosť páchali od roku 2009 do súčasnosti. Medzi zadržanými bol aj bývalý bobista a športový funkcionár Milan J., ktorého sudca 1. februára zobral do väzby, ale Najvyšší súd SR ho o týždeň na to prepustil na slobodu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies