Súd prepustil argentínskych obchodníkov obvinených v korupčnej kauze

NETKY.SK • 29 August 2015, 11:46 • 2 min
Súd prepustil argentínskych obchodníkov obvinených v korupčnej kauze

BUENOS AIRES - Dvojicu argentínskych obchodníkov, ktorých zatkli v súvislosti s korupčným škandálom Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), prepustili v piatok z väzenia. Obidvaja zostanú na slobode, pokiaľ sa nevyrieši otázka ich vydania do USA.

slovakia

left justify in out

O podmienečnom prepustení Huga a Mariana Jinkisovcov rozhodol v piatok federálny súd v Argentíne. Podľa verdiktu sudcu Claudia Bonadia nemôžu biznismeni vycestovať ďalej ako 60 km od miesta konania súdu a ani opustiť miesta svojho pobytu na dlhšie ako 24 hodín bez povolenia úradov, informovala agentúra AP.

 

Otec a syn Jinkisovci sa mali podľa americkej prokuratúry podieľať na korupcii v miliónoch dolárov v súvislosti s prideľovaním vysielacích práv na juhoamerický šampionát Copa America. Do aféry je zapletená ich marketingová spoločnosť Full Play. Obaja čelia v Argentíne obvineniam z daňových únikov a prania špinavých peňazí, americkí vyšetrovatelia ich chcú však súdiť na vlastnej pôde a preto žiadajú o ich extradíciu do USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies