Súd povolil predaj šiestich nehnuteľností zosnulého Princea

NETKY.SK • 15 August 2016, 11:30 • 2 min
Súd povolil predaj šiestich nehnuteľností zosnulého Princea

BRATISLAVA - Súd v americkom štáte Minnesota povolil predaj šiestich nehnuteľností, ktoré vlastnil zosnulý spevák a hudobník Prince. Spoločnosť Bremer Trust, ktorá je správcom pozostalosti legendárneho muzikanta, bude môcť ponúknuť majetok 26. augusta.

slovakia

left justify in out

Väčšina nehnuteľností sa nachádza v meste Chanhassen v Minnesote, ďalšia zas na súostroví Turks a Caicos. Na predaj je aj 63-hektárový pozemok v hodnote 13,7 milióna dolárov (v prepočte približne 12,3 milióna eur) na pobreží jazier Ann a Lucy v spomínanom Chanhassene a tiež komerčná budova za 22 miliónov dolárov (približne 19,7 milióna eur). Sídlo Paisley Park, v ktorom Prince býval, pracoval a kde aj zomrel, sa nenachádza na zozname ponúkaných nehnuteľností.


Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 v Minneapolise v muzikantskej rodine. Ako sedemročný sa začal učiť hrať na klavír, v 13 rokoch nasledovala gitara a o rok neskôr bicie. Interpret je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r'n'b. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok, pričom vydal 39 štúdioviek. Svoj posledný album HITnRUN Phase Two vydal vlani v decembri. Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Ako herec sa predstavil vo filmoch Purpurový dážď (1984), Pod višňovým mesiacom (1986) alebo Graffiti Bridge (1990). Dva razy sa oženil aj rozviedol. Zomrel 21. apríla vo veku 57 rokov na predávkovanie sa liekmi proti bolesti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona