Súd povolil obnovu konania v prípade vraždy pred bratislavským barom Boston

NETKY.SK • 5 December 2017, 13:33 • 2 min
Súd povolil obnovu konania v prípade vraždy pred bratislavským barom Boston

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava I povolil obnovu konania v prípade vraždy z roku 2004 pred petržalským barom Boston, čím umožnil znovu preskúmať oslobodenie pôvodne obvineného Karola P.

slovakia

left justify in out

Podľa pôvodnej obžaloby mal nožom zavraždiť Petra Klemana, prezývaného Grami. Súd zrušil pôvodné rozsudky súdov v tejto veci, ktoré Karola P. v prípade vraždy približne pred siedmimi rokmi oslobodili, a vecou sa tak bude opäť zaoberať polícia.

 

Dôvodom rozhodnutia je zmena výpovedí členov bývalej skupiny Piťovcov, ktorí vo veci vstupujú ako svedkovia a výpoveď Juraja Ondrejčáka, ktorý je považovaný za bývalého šéfa tejto zločineckej skupiny. "Povedal, že to spravil," uviedol Ondrejčák v utorok na súde, na vlastné oči však vraždu nevidel. Obvinený sa mu podľa neho mal k vražde priznať až na druhý deň.

 

Ondrejčák popísal aj spôsob, akým údajne manipulovali dôkazy v predošlom konaní v tejto veci. "Po smrti Karola Patasyho staršieho sa to celé spravilo tak, aby to sadlo na neho. Jemu to už neublížilo a Karolovi (obvinenému - poz. red.) to pomohlo," vypovedal Ondrejčák na súde. Podľa jeho slov v pôvodnom konaní najmä "išlo o zabezpečovanie svedkov." Doplnil však, že malo ísť o "exces, ktorý nemá nič spoločné so zločineckou skupinou."

 

Ďalší svedok mal byť očitým svedkom vraždy. "Ja som videl, ako sa vonku k nemu približuje, potom Grami padol," vypovedal na súde. Skutok vraj videl zo vzdialenosti asi päť metrov a do jeho priebehu nezasahoval. Grami mal podľa neho ešte kričať "Karol, neblázni!"

Posledný so svedkov vypovedal, že o skutku sa mal dozvedieť od otca obžalovaného – Karola Patasyho staršieho. "Povedal mi o tom, čo sa stalo: že v podniku Boston malo dôjsť k slovnej a fyzickej potýčke medzi obvineným a Petrom Klemanom. Kleman mal obvineného napadnúť, tento to nevedel uniesť," vypovedal svedok na súde. Obvinený mal potom podľa jeho slov vytiahnuť nôž a Klemana vonku bodnúť.

 

Karol P. mal podľa obžaloby 21. novembra 2004 usmrtiť vtedy 22-ročného Klemana prezývaného Grami. Obžaloba bola podaná na Okresný súd Bratislava I 25. januára 2008. Za vraždu hrozil Patasymu trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Podľa verzie obžalovaného sa mu jeho otec pred smrťou priznal k vražde Petra Klemana. Okresný súd pôvodne obžalovaného Karola P. oslobodil a jeho rozhodnutie neskôr potvrdil aj odvolací Krajský súd v Bratislave.

 

Súčasné rozhodnutie okresného súdu ešte nie je právoplatné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies