Súd potvrdil podmienečný trest za fekálne útoky

NETKY.SK • 27 Jún 2018, 14:24 • 2 min
Súd potvrdil podmienečný trest za fekálne útoky

BRATISLAVA - Krajský súd v Bratislave dnes zamietol odvolanie obžalovaného Martina Macka v kauze fekálnych útokov na ženy.

slovakia

left justify in out

"Odvolací súd konštatoval, že v kontexte dôkazov, ktoré boli vykonané, bola dostatočne preukázaná vina obžalovaného, preto je uložený podmienečný trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov so skúšobnou dobou na 14 mesiacov a nariadenú ochrannú liečbu v súlade so zákonom," uviedol pre agentúru SITA hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Dodal, že rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Okresný súd Bratislava IV uznal Macka za vinného v novembri minulého roka. V prípade pritom rozhodoval už po druhýkrát. Vo februári 2017 obžalovaného spod obžaloby oslobodil. Odvolací Krajský súd v Bratislave však rozsudok zrušil a prípad vrátil prvostupňovému súdu na opätovné prejednanie.

Polícia zatkla Martina Macka v súvislosti s útokmi v novembri 2015, pričom najskôr sa ku skutkom priznal. Neskôr však priznanie odvolal. Sudca prvostupňového súdu v prvom, oslobodzujúcom rozsudku kritizoval postup policajtov aj prokurátora. V súvislosti s ďalšími útokmi na ženy bol v roku 2016 odsúdený aj iný páchateľ, konkrétne fitness tréner Dušan Seliga. Ten sa k skutkom priznal a oľutoval ich.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies