Súd potvrdil päť rokov väzenia pre rumunskú exministerku športu

NETKY.SK • 17 Február 2015, 09:46 • 2 min
Súd potvrdil päť rokov väzenia pre rumunskú exministerku športu

BUKUREŠŤ - Rumunský odvolací súd v pondelok potvrdil minuloročný verdikt najvyššieho súdu a poslal bývalú ministerku športu Monicu Ridziovú na päť rokov do väzenia za korupciu a zneužitie úradu, ktorých sa mala dopustiť udelením predražených štátnych zákaziek súkromným firmám.

slovakia

left justify in out

Stať sa tak malo v rámci organizovania koncertov pre mladých ľudí počas funkčného obdobia dnes 37-ročnej ženy v roku 2009. Dôsledkom pre štát bola strata v hodnote 600-tisíc eur. Ridziová bola ministerkou iba niečo viac ako pol roka, keď pre podozrenia z korupčného správania odstúpila. Rovnaký trest potvrdil súd v pondelok aj pre jej vtedajšiu poradkyňu.

 

Verdikt voči bývalej europoslankyni je ďalším dôkazom zlepšeného fungovania rumunského súdnictva, ktoré je pod tlakom EÚ. Kým v roku 2006 stíhali tamojšie orgány 155 vysokých štátnych úradníkov a predstaviteľov výkonnej moci, v minulom roku ich už bolo viac ako tisíc. Za mrežami okrem iných skončil aj expremiér Adrian Nastase. Najčerstvejším prípadom je vyšetrovanie niekdajšej ministerky regionálneho rozvoja a turizmu Eleny Udreaovej. Charizmatická politička je podozrivá z prania špinavých peňazí a falšovania majetkového priznania v roku 2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies