Súd potvrdil 11-miliónovú pokutu pre Čecha, ktorý zverejnil stovky filmov

NETKY.SK • 24 Október 2013, 15:11 • 2 min
Súd potvrdil 11-miliónovú pokutu pre Čecha, ktorý zverejnil stovky filmov

BRNO - Krajský súd v Brne odmietol odvolanie mladého muža, ktorý má zaplatiť 11 miliónov českých korún za to, že na internet neoprávnene nahral stovky filmov a hudobných súborov. Informovala o tom dnes televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

René Rozmahel podľa obžaloby umiestnil na internetové hostingové servery Hellshare a Share-rapid celkovo 372 filmov a minimálne 33 hudobných súborov, ku ktorým nemal autorské práva. Príslušné odkazy následne šíri na rôznych diskusných fórach.  Brniansky mestský súd ho usvedčil zo zverejnenia autorských diel a odsúdil ho na trojročný trest väzenia s odkladom na päť rokov a zaplateniu 11-miliónovej škody. Verdikt následne potvrdil i súd druhého stupňa. 

Mladík vo svojom odvolaní nenamietal proti svojej vine, ale proti astronomickej čiastke, ktorú mal uhradiť distribučným spoločnostiam. Odvolací súd však dospel k záveru, že vymeraná suma priamo súvisí s dokázanou škodou, takže nie je dôvod meniť jej výšku. 

Podobný prípad nedávno riešil aj český ústavný súd. Ten zamietol sťažnosť muža z Libereckého kraja, ktorý dostal za šírenie odkazov na filmy pokutu štyri milióny korún. Mladíka sa zastala aj Česká pirátska strana. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona