Súd potrestal muža, ktorý zbil suseda

NETKY.SK • 12 August 2015, 15:43 • 2 min
Súd potrestal muža, ktorý zbil suseda

BANSKÁ BYSTRICA – Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dnes potvrdil trest dva roky odňatia slobody podmienečne pre 67-ročného Ľubomíra Strapca z tohto mesta. Strapec zbil a ťažko zranil 62-ročného Mikuláša S., ktorý znepríjemňoval život obyvateľom v paneláku zatváraním ventilov na dodávku tepla.

slovakia

left justify in out

Incident sa stal podvečer 18. decembra 2013 pri výťahu v bytovom dome na Tulskej ulici v Banskej Bystrici. Strapec montoval na ventily zámky, aby sa nimi nedalo manipulovať. Vtedy k nemu prišiel Mikuláš s otázkou, čo robí. Pretože stretnutie nemalo svedkov, ďalší priebeh podali obaja ináč. Strapec tvrdí, že Mikuláš ho strčil do pŕs, stratil rovnováhu, spadol dolu schodmi a zostal ležať. Naopak, Mikuláš vypovedal, že Strapec mu nadával, udieral ho päsťou do tváre a keď spadol na zem, tak po ňom podupal a kopal ho. Pri útoku utrpel Mikuláš zlomeninu driekového stavca a krčka ľavej ramennej kosti a prišiel o niekoľko zubov. Hospitalizovali ho a podrobil sa dvom operáciám. Zo zranení sa liečil viac ako štyri mesiace.


Prvostupňový Okresný súd v Banskej Bystrici uznal Strapca za vinného z ťažkej ujmy na zdraví a uložil mu podmienečný trest dva roky. Poškodeného Mikuláša s jeho nárokom na náhradu škody odkázal na občianske súdne konanie. Strapec sa voči rozsudku odvolal s tým, že skutok nespáchal a o jeho vine nie je dostatok dôkazov. Podľa odvolacieho senátu prvostupňový súd vykonal dokazovanie v potrebnom rozsahu a správne rozhodol. Preto odvolanie Strapca zamietol a prvostupňový verdikt potvrdil. Rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici je právoplatné.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies