Súd potrestal lekára za jazdu pod vplyvom alkoholu

NETKY.SK • 17 Február 2016, 14:03 • 2 min
Súd potrestal lekára za jazdu pod vplyvom alkoholu

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest sedemsto eur za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdil dnes Okresný súd v Banskej Bystrici 50-ročného lekára Miroslava Sylvestra zo Zvolena.

slovakia

left justify in out

Zároveň mu na štrnásť mesiacov zakázal viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu. Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený lekár.


Lekár viedol v Banskej Bystrici po Tajovského ulici v polovici júna minulého roka auto Alfa Romeo. Nadránom po 3. hodine pri jazde od Tajova nevenoval dostatočnú pozornosť vedeniu vozidla a situácii v premávke. Na kruhovom objazde pri obchodnom dome Lidl prebehol cez vyvýšený deliaci ostrovček, pričom narazil do dopravného značenia. Pri dychovej skúške lekárovi namerali opakovane dve promile alkoholu. Spáchal tým trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Do trestu zákazu šoférovania sa lekárovi zaráta čas od 13. júna 2015, keď mu zadržali vodičský preukaz. Ak by pokutu nezaplatil, pôjde do väzenia na štyri mesiace. Za poškodenie dopravného značenia zaplatí lekár Banskobystrickému samosprávnemu kraju 53 eur. Škodu na Alfa Romeo vyčíslili na vyše 2 200 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona