Súd poslal firmu Stavbyindustria do konkurzu, veritelia sa majú prihlásiť k majetku

NETKY.SK • 9 September 2015, 14:50 • 2 min
Súd poslal firmu Stavbyindustria do konkurzu, veritelia sa majú prihlásiť k majetku

BRATISLAVA - Rožňavská stavebná spoločnosť Stavbyindustria, s. r. o. ide do konkurzu. Okresný súd Košice I vyhlásil konkurz na majetok firmy na návrh spoločnosti Oberbank Leasing, s. r. o. z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z rozhodnutia, zverejneného v Obchodnom vestníku, súd zároveň ustanovil za správcu podstaty dlžníka Jozefa Litváka a vyzval veriteľov, aby si svoje pohľadávky prihlásili u správcu do 45 dní od vyhlásenia konkurzu.
Oberbank Leasing navrhol vyhlásenie konkurzu na majetok firmy Stavbyindustria ešte vlani v decembri a súd potom dvakrát vyzval navrhovateľa na odstránenie nedostatkov. Konkurzné konanie na majetok rožňavskej firmy začal súd v máji a neskôr zvolal pojednávanie na 3. júla, to však zrušil, keďže dlžník neosvedčil svoju platobnú schopnosť.


Spoločnosť Stavbyindustria, s. r. o. pôsobí pod týmto menom od februára 2014, odkedy má sídlo v Rožňave. Je nástupcom firmy Kontakt Bau, s. r. o., ktorá od svojho vzniku v júni 2004 sídlila v Bardejove. Stavbyindustria má základné imanie 1,36 mil. eur. V predmete činnosti v Obchodnom registri SR má uvedené napríklad uskutočňovanie stavieb a ich zmien, demolácie, búracie a prípravné práce pre stavbu, montáž sadokartónu, či omietkarské, lešenárske, maliarske a natieračské práce, obkladanie stien a kladenie dlážkových krytín, ako aj ostatné kompletačné a dokončovacie práce v rozsahu voľných živností a železobetonárske práce.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies