Súd poslal do väzenia príbuzných majteľa havarovaného trajektu Sewol

NETKY.SK • 5 November 2014, 17:13 • 2 min
Súd poslal do väzenia príbuzných majteľa havarovaného trajektu Sewol

SOUL - Súd v Južnej Kórei dnes vyniesol rozsudky nad najstarším synom, dvoma bratmi a desiatimi spolupracovníkmi majiteľa juhokórejského trajektu, ktorý sa potopil v apríli. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Ju Te-kjon, 42-ročný syn vlastníka plavidla Ju Pjon-una, dostal trest troch rokov väzenia za spreneveru v prepočte 5,44 milióna eur zo spoločnosti svojho otca a šiestich ďalších s ňou spojených firiem. Došlo k tomu medzi májom 2002 a vlaňajším decembrom.
     

Sudca o ňom povedal, že "zneužil svoje postavenie" syna majiteľa trajektu.
     

Ju Te-kjona zadržali 25. júla v podkrovnom apartmáne v meste Jongin pri Soule. Deň predtým objavili telo jeho otca Ju Pjon-una, ale doteraz sa nepodarilo určiť príčinu smrti.

     

Trajekt Sewol sa potopil 16. apríla. Zahynulo pri tom približne 300 ľudí, prevažne študentov strednej školy.
     

Starší brat Ju Pjon-una dostal dvojročný podmienečný trest za spreneveru, mladší pôjde do väzenia na dva roky za porušenie dôvery. Desiatim spolupracovníkom Ju Pjon-una súd udelil tresty od 18 mesiacov do štyroch rokov odňatia slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies