Súd poslal Bakiho Sadikiho opätovne na 22 rokov za mreže!

NETKY.SK • 16 December 2013, 12:22 • 2 min
Súd poslal Bakiho Sadikiho opätovne na 22 rokov za mreže!

PREŠOV – Okresný súd v Prešove dnes poslal Bakiho Sadikiho opätovne na 22 rokov za mreže.

slovakia

left justify in out

Uznal ho vinným z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Trest si má odsedieť v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Jeho obhajca sa proti rozsudku odvolal. Baki Sadiki ostáva do právoplatného rozhodnutia súdu naďalej vo väzbe.

Na dnešnom hlavnom pojednávaní súd prečítal listinné dôkazy a vypočul si zvukové nahrávky získané počas zatýkania jedného z komplicov Bakiho Sadikiho V záverečných rečiach prokuratúra žiadala potvrdiť pôvodný trest 22 rokov odňatia slobody. Obhajca požadoval úplné oslobodenie svojho mandanta spod obžaloby. Baki Sadiki prehlásil, že je nevinný a žiadal oslobodenie. 

Pôvodný proces s Bakim Sadikim sa začal v jeho neprítomnosti 24. januára 2011 na Okresnom súde v Prešove. Spolu s hlavným obžalovaným boli súdení aj jeho dvaja komplici, ktorých súd poslal zhodne na 15 rokov za mreže. Baki Sadiki, ktorý bol v tom čase na úteku na neznámom mieste, bol odsúdený v neprítomnosti na 22 rokov. Podľa obžaloby v rokoch 2007 a 2008 z Turecka distribuovali na Slovensko heroín, ktorý bol ukrytý v letnej obuvi. Verdikt prvostupňového súdu potvrdil 21. septembra 2011 aj odvolací Krajský súd v Prešove. 

Bakiho Sadikiho zadržali na základe medzinárodného zatykača v kosovskom Gnjilane v októbri minulého roka. Následne požiadal o obnovenie procesu z dôvodu, že nebol prítomný na súde a nemohol sa osobne brániť proti obžalobe. Okresný súd v Prešove 30. mája tohto roku rozhodol o obnovení procesu, proti čomu podal prokurátor sťažnosť. O tej rozhodol Krajský súd v Prešove 3. septembra, keď zrušil rozhodnutie prvostupňového sudu z procesných dôvodov a zároveň sám nariadil obnovu procesu. Vysvetlil to tým, že umožnenie nového procesu bola podmienka kosovských justičných orgánov pri vydávaní Bakiho Sadikiho na Slovensko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies