Súd oslobodil obvinených v kauze zverejnenia platu Jany Nagyovej

NETKY.SK • 23 Október 2013, 14:47 • 2 min
Súd oslobodil obvinených v kauze zverejnenia platu Jany Nagyovej

PRAHA - Niekdajšieho šéfa českej civilnej rozviedky Karla Randáka a bývalú zamestnankyňu úradu vlády Lenku Pikorovú zbavili obvinení v kauze zverejnenia odmien Jany Nagyovej, manželky expremiéra Petra Nečasa. Informoval o tom dnes server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Nagyová, bývalá riaditeľka Nečasovho kabinetu, je presvedčená, že zverejnenie výšky jej platu poškodilo jej povesť. Pikorová v roku 2011 vzala dve výplatné pásky Nagyovej, odovzdala ich Randákovi a ten ich poskytol médiám. Podľa rozhodnutia obvodného súdu pre Prahu 1 sa skutok popisovaný obžalobou skutočne stal, ale nemožno ho považovať za trestný čin ani priestupok. Verdikt zatiaľ nie je právomocný a štátna zástupkyňa sa proti nemu okamžite odvolala. 

Na dnešnom pojednávaní sa mal ako svedok zúčastniť aj Petr Nečas, ktorý sa však neprišiel v dôsledku práceneschopnosti.  Obžaloba žiadala pre Randáka a Pikorovú nepodmienečný trest na spodnej hranici zákonnej sadzby v rozmedzí jeden až päť rokov. Obhajoba požadovala oslobodenie s argumentom, že sa nepodarilo dokázať účasť obvinených na vlaňajšom zverejnení pások, ani žiadnu konkrétnu ujmu spôsobenú Nagyovej. 

Podľa zverejnených výplatných pások Nagyová vďaka vysokým odmenám zarobila v jednom mesiaci až zhruba 190.000 korún čistého. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies