Súd oslobodil lekára obvineného z úmrtia člena kapely Slipknot

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 12:50 • 2 min
Súd oslobodil lekára obvineného z úmrtia člena kapely Slipknot

USA - Súd v americkom meste Des Moines oslobodil lekára Daniela Baldiho, ktorého v roku 2012 obvinili z neúmyselného zabitia basgitaristu heavymetalovej kapely Slipknot Paula Graya.

slovakia

left justify in out

Ten zomrel 24. mája 2010 vo veku 38 rokov na náhodné predávkovanie morfínom a fentanylom. Päťdesiatjedenročný Baldi bol obvinený aj zo zabitia ďalších šiestich ľudí, ktorým mal, rovnako ako hudobníkovi, predpísať veľké množstvá liekov. Porota ho však uznala nevinným vo všetkých siedmich prípadoch. Baldi síce Grayovi predpisoval lieky proti depresii, od ktorých bol hudobník závislý, vyšetrovateľom sa však nepodarilo zistiť, kde Gray zohnal morfín a fentanyl, ktoré spôsobili jeho smrť.

 

Slipknot debutovali na hudobnej scéne v roku 1999 eponymným albumom. Nasledovali štúdiovky Iowa (2001), Vol. 3: (The Subliminal Verses) (2004) a All Hope Is Gone (2008), pričom posledná spomínaná sa dostala na prvú priečku amerického albumového rebríčka Billboard 200 a ovládla aj rebríčky na Novom Zélande, v Austrálii, Kanade, Fínsku, Švédsku a Švajčiarsku. Kapela si vyslúžila sedem nominácií na hudobné ceny Grammy, z ktorých jednu v roku 2006 premenila na víťazstvo, keď ju v kategórii Najlepší metalový výkon ocenili za skladbu Before I Forget. Kapela v súčasnosti pripravuje nový album. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies