Súd oficiálne potvrdil reštrukturalizáciu Váhostavu

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 15:54 • 2 min
Súd oficiálne potvrdil reštrukturalizáciu Váhostavu

BRATISLAVA - Reštrukturalizácia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK sa končí. Hovorca firmy Tomáš Halán dnes potvrdil, že sudkyňa bratislavského okresného súdu jej reštrukturalizačný plán schválila.

slovakia

left justify in out

Ako prvý o tom v pondelok (25.5.) s odvolaním sa na nemenované justičné zdroje informoval Denník N. Oficiálne bude verdikt známy po zverejnení v Obchodnom vestníku.

 

"Rozhodnutie súdu dokazuje, že neexistujú právne dôvody, ktoré by spochybnili proces reštrukturalizácie. Firma tak môže naplniť plán, ktorý prednedávnom odobrili veritelia," zhodnotil generálny riaditeľ Váhostavu-SK Marián Moravčík.

 

Firma na základe schváleného reštrukturalizačného plánu vyplatí nezabezpečeným veriteľom počas piatich rokov 18,75 % z ich pôvodnej pohľadávky. To znamená 19,62 milióna eur. Celkovo spoločnosť splatí počas piatich rokov 43,9 milióna eur zo svojich záväzkov.

 

Na základe novoprijatej legislatívy sa pritom menia podmienky odpisovania dlhov po skončení ozdravného procesu. "Zmena zákonov neumožňuje vymazať dlhy voči bežným dodávateľom tak, ako tomu bolo v minulosti," upozornil Moravčík.

 

Po piatich rokoch po potvrdení reštrukturalizácie je tak splatná ostávajúca časť pôvodnej pohľadávky do 50 %. Zvyšná polovica bude predstavovať majetkové právo veriteľov na akciách alebo vlastných zdrojoch Váhostavu-SK.

 

Právnici momentálne podľa Moravčíka pripravujú alternatívy, ako si budú môcť veritelia uplatniť nárok na akcie Váhostavu-SK. "Konkrétny spôsob bude známy po zistení počtu veriteľov, ktorí majú o akcie záujem," doplnil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona