Súd odsúdil expolicajta za chladnokrvnú vraždu snúbenice na 23 rokov väzenia

NETKY.SK • 26 Október 2017, 15:37 • 2 min
Súd odsúdil expolicajta za chladnokrvnú vraždu snúbenice na 23 rokov väzenia

KOŠICE – Okresný súd Košice I odsúdil vo štvrtok bývalého policajta Mareka B. (28) za vraždu snúbenice, ku ktorej došlo vlani v Spišskej Novej Vsi len deň pred plánovanou spoločnou svadbou. Za obzvlášť závažný zločin vraždy poslal súd obžalovaného za mreže na 23 rokov nepodmienečne. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, obhajca obžalovaného oznámil, že podáva v jeho mene odvolanie.

slovakia

left justify in out

V rámci rozsudku súd zaradil obžalovaného do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Určil mu tiež ochranný dohľad na dva roky a povinnosť uhradiť otcovi, matke a bratovi zavraždenej nemajetkovú ujmu po 15.000 eur.

 

V čase skutku bol Marek B. referent pohotovostnej motorizovanej jednotky. Podľa súdu dňa 30. septembra 2016 večer v byte na Kováčskej ulici v Spišskej Novej Vsi po predchádzajúcej hádke kuchynským nožom najmenej trikrát bodol svoju snúbenicu Alexandru O. Spôsobil jej pritom zranenia, ktorým na mieste podľahla. Telo nebohej potom zabalil, naložil do auta a odviezol k Levočskej priehrade, kde ho polial benzínom a zapálil. Následne išiel na políciu nahlásiť nezvestnosť svojej snúbenice, s ktorou bol v partnerskom vzťahu deväť rokov. Tam sa však priznal a označil aj miesto, kde telo ukryl.

 

Sudca v zdôvodnení rozsudku uviedol, že obžalovaný spáchal skutok surovým spôsobom, pričom "chladnokrvne pozoroval", ako jeho priateľka umiera a pomoc jej neposkytol. "Následne konal premyslene, keď predstieral svoju účasť na hľadaní obete a snažil sa zaviesť pátranie po nebohej nesprávnym smerom," povedal sudca.

 

Obžalovaný priznal vinu aj na súdnych pojednávaniach a vyjadril ľútosť nad činom, ktorý si podľa vlastných slov nevie vysvetliť. Počas čítania rozsudku sa rozplakal. Jeho obhajca podal odvolanie voči rozsudku okrem výroku o vine. Odvolanie podal aj splnomocnenec poškodených v časti výroku o náhrade škody. Prokurátor sa nevyjadril.

 

Na vyhlásení rozsudku bola prítomná rodina zavraždenej. "Po viac ako roku prípravného konania a niekoľkých hlavných pojednávaniach sme sa nedozvedeli všetky odpovede na otázky, ktoré by nás zaujímali, hlavne, prečo sa to stalo. Traumu zo straty našej milovanej dcéry budeme niesť až do konca života. Samozrejme, s výškou trestu sa nestotožňujeme," povedal otec nebohej. Dodal, že na súde nebolo poukázané na okolnosť, že čin spáchal policajt, a teda verejný činiteľ .

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies