Súd odročil pojednávanie vo veci neuskutočneného referenda v Šoporni

NETKY.SK • 5 November 2014, 17:28 • 2 min
Súd odročil pojednávanie vo veci neuskutočneného referenda v Šoporni

GALANTA - Pojednávanie vo veci neuskutočneného referenda o odvolaní starostu obce Šoporňa Milana Vlčeka Okresný súd v Galante v utorok (4.11.) odročil. Stalo sa tak na žiadosť účastníkov konania, TASR informovala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová.

slovakia

left justify in out

„Na Okresný súd Galanta doručili návrh, na základe ktorého sa navrhovateľ domáhal, aby súd určil, že dôvody na vyhlásenie miestneho referenda o odvolaní starostu neboli v čase ich prijatia dané a uznesenia prijaté na zastupiteľstve sú neplatné. Navrhovateľ sa tiež domáha, aby súd uložil odporcom povinnosť verejne sa ospravedlniť a zaplatiť náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 10.000 eur,“ uviedla hovorkyňa s tým, že Okresný súd v Galante určil nový termín pojednávania na 26. februára.
     

O konaní referenda za odvolanie starostu rozhodli poslanci obecného zastupiteľstva, jeho termín určili na 26. januára minulého roku. Ľudové hlasovanie zdôvodnili hrubým zanedbávaním povinností starostu a opakovaným porušovaním zákonov a iných právnych predpisov z jeho strany. Starosta v minulosti viackrát povedal, že referendum považuje za nezákonné.
     

V určený deň sa referendum neuskutočnilo, keďže nebolo po technickej stránke pripravené. Podľa všeobecne záväzného nariadenia obce Šoporňa o organizácii miestneho referenda miestnosti na hlasovanie a iné potreby na vykonanie referenda zabezpečuje obecný úrad. Starosta obce má podľa tohto nariadenia vydať na vykonanie hlasovania podrobné pokyny. Keďže starosta referendum ignoroval, obecný úrad nepripravil ani oznámenia o jeho konaní, ani ďalšie technické záležitosti. Ľudia, ktorí chceli hlasovať, zostali vonku pred zamknutou budovou školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies