Súd odoprel 29 ľuďom nárok na dedičstvo Princeovho majetku

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 10:31 • 2 min
Súd odoprel 29 ľuďom nárok na dedičstvo Princeovho majetku

SAINT PAUL - Súd v Minesote vo štvrtok odoprel 29 ľuďom nárok na dedičstvo majetku zosnulého speváka Princea.

slovakia

left justify in out

Podľa dokumentov zverejnených v piatok o možnosť dediť prišlo jeho päť údajných detí, jedenásť údajných súrodencov a ďalších 13 osôb, ktoré tvrdili, že sú s hudobníkom v nejakom rodinnom vzťahu. Medzi nimi bola napríklad aj žena, ktorá tvrdila, že sa za legendárneho interpreta vydala, no CIA tajila ich manželstvo.


Sudca Kevin Eide odobril šesť žiadostí o interpretovo dedičstvo. Tie patria Princeovej mladšej sestre Tyke Nelson, jeho trom nevlastným súrodencom Johnovi, Norrine a Sharon Nelson a ďalším dvom ženám, ktoré tvrdia, že sú jeho neter a praneter. Všetci šiesti však musia podstúpiť testy DNA, aby sa ich nárok potvrdil.


Štvrtkové nariadenie súdu prišlo po tom, ako sa o Princeovo dedičstvo začalo zaujímať veľké množstvo ľudí, keďže hudobník po sebe nezanechal žiadnu poslednú vôlu. Jeho sestra Tyka podala žiadosť o priradenie špeciálneho správcu jeho majetku, pričom seba a spomínaných ďalších piatich ľudí uviedla ako jediných možných dedičov. Majetok, ktorý odhadujú zhruba na 500 miliónov dolárov, momentálne spravuje americká finančná spoločnosť Bremer Trust.


Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 v muzikantskej rodine. Ako sedemročný sa začal učiť hrať na klavír, v 13 rokoch nasledovala gitara a o rok neskôr bicie. Interpret je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r'n'b. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok, pričom vydal 39 štúdioviek. Svoj posledný album HITnRUN Phase Two vydal vlani v decembri. Medzi jeho úspešné single patria napríklad Purple Rain, 1999, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' The Times, Batdance, Gett Off, Cream či The Most Beautiful Girl In The World. Je tiež autorom hitu Nothing Compares 2 U, ktorý preslávila speváčka Sinéad O'Connor. Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej
siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Ako herec sa predstavil vo filmoch Purpurový dážď (1984), Pod višňovým mesiacom (1986) alebo Graffiti Bridge (1990). Dva razy sa oženil aj rozviedol. Zomrel tento rok 21. apríla vo veku 57 rokov na predávkovanie sa liekmi proti bolesti.
Informácie pochádzajú z agentúry Reuters, webstránky www.billboard.com a archívu agentúry SITA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies