Súd odobril kúpu Skypu Microsoftom

NETKY.SK • 11 December 2013, 11:43 • 2 min
Súd odobril kúpu Skypu Microsoftom

BRUSEL - Nadobudnutie spoločnosti Skype firmou Microsoft je zlučiteľné s vnútorným trhom. Rozhodol o tom Všeobecný súd EÚ.

slovakia

left justify in out

Vo svojom rozsudku dospel k záveru, že spomínaná fúzia umožní Microsoftu dosiahnuť 80-percentný až 90-percentný podiel na trhu súkromných komunikácií. Takto vysoký stupeň koncentrácie v tomto segmente trhu nevypovedá o trhovej sile, ktorá by umožnila Microsoftu narušiť hospodársku súťaž. Súd odôvodnil svoje rozhodnutie tým, že odvetvie súkromných komunikačných služieb sa vyznačuje krátkymi inovačnými cyklami a teda veľké podiely na trhu môžu byť pominuteľné.

V septembri 2011 Microsoft oznámil Európskej komisii koncentráciu, ktorou chcel nadobudnúť kontrolu nad spoločnosťou Skype. Spoločnosti Cisco a Messagenet, firmy poskytujúce služby a programové vybavenie na komunikáciu cez internet, predložili komisii pripomienky. Prostredníctvom nich sa snažili preukázať protisúťažné účinky, ktoré spôsobí zamýšľaná fúzia. Komisia však rozhodla v októbri 2011 o tom, že koncentrácia je zlučiteľná s vnútorným trhom. Spoločnosti Cisco a Messagenet následne podali proti rozhodnutiu žalobu na Všeobecný súd EÚ. 

Spoločnosť Skype poskytuje služby a programové vybavenie na komunikáciu cez internet, ktoré umožňuje zasielať rýchle správy, ako aj vykonávať hovory a videohovory. Firma Microsoft je americký podnik, ktorý sa zaoberá navrhovaním a vývojom softvérových produktov, ich uvádzaním na trh.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies