Súd odmietol zrušiť pozastavenie nariadení Obamu o imigrácii

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 09:04 • 2 min
Súd odmietol zrušiť pozastavenie nariadení Obamu o imigrácii

HOUSTON - Americký federálny súd v Texase v utorok zamietol žiadosť ministerstva spravodlivosti o zrušenie jeho rozhodnutia zo 16. februára, ktorým pozastavil uplatňovanie sporných nariadení prezidenta Baracka Obamu o pobyte nelegálnych prisťahovalcov.

slovakia

left justify in out

Sudca Andrew Hanen trvá na dočasnom opatrení, ktoré vydal na základe podnetu od zoskupenia 26 štátov USA na čele s Texasom s cieľom preklenúť obdobie, kým súdy nerozhodnú o žalobe sledujúcej definitívne zvrátenie Obamovho postupu. Ten odporcovia označujú za protiústavný.
Cieľom Obamových nariadení z novembra 2014, ktoré obchádzajú Kongres, je zabrániť vyhosteniu odhadom až piatich miliónov ľudí žijúcich v USA ilegálne. Podľa februárového vyjadrenia sudcu Hanena by v prípade uvedenia do platnosti "bolo nemožné vrátiť džina späť do fľaše" a legalizácia pobytu by bola "prakticky nezvratným" krokom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies