Súd odmietol mužovu žiadosť o zrušenie jeho úmrtného listu! Odvolal sa neskoro...

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 14:57 • 2 min
Súd odmietol mužovu žiadosť o zrušenie jeho úmrtného listu! Odvolal sa neskoro...

BUKUREŠŤ - Súd v meste Vaslui na severovýchode Rumunska zamietol žiadosť 63-ročného muža o zrušenie jeho úmrtného listu. Ten vystavili jeho manželke v roku 2016 po tom, čo sa jej niekoľko rokov neozval z Turecka, kde pracoval. Hovorkyňa súdu v piatok uviedla, že Constantin Reliu prehral daný prípad, pretože sa voči oficiálnemu vyhláseniu za mŕtveho odvolal neskoro. Rozhodnutie súdu je konečné.

slovakia

left justify in out

Reliu vycestoval do Turecka za prácou v roku 1992 a po čase so svojou rodinou v Rumunsku stratil kontakt. Tureckým úradom sa ho podarilo nájsť tento rok, pričom u neho našli neplatné doklady a deportovali ho.

 

Keď sa Reliu vrátil do Rumunska zistil, že ho medzičasom vyhlásili za mŕtveho. "Som oficiálne mŕtvy, aj keď som nažive. Nemám žiaden príjem a pretože som evidovaný ako mŕtvy, nemôžem nič robiť," citovali muža miestne médiá.

Reliu sa podľa portálu denníka Evenimentul zilei chce vrátiť naspäť do Turecka, kde má údajne firmu. Na to, aby znova získal svoju identitu, sa však musí vrátiť pred súd.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona