Súd očistil Berlusconiho syna od obvinení z podvodného účtovníctva

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 09:17 • 2 min
Súd očistil Berlusconiho syna od obvinení z podvodného účtovníctva

RÍM - Súd v talianskom Miláne zbavil dnes obvinení z falšovania účtovných dokladov Piera Silvia Berlusconiho, ktorého otec a bývalý premiér Silvio Berlusconi bol minulý rok uznaný za vinného vo veci daňových únikov. Oznámila to agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pier Silvio Berlusconi je viceprezidentom mediálnej spoločnosti Mediaset, ktorá je rodinnou firmou Berlusconiovcov. Súd očistil od obvinení aj jej prezidenta Fedeleho Confalonieriho, ako aj osem ďalších osôb zapletených do prípadu.
      

Inkriminovaní predstavitelia Mediasetu čelili obvineniam z odčerpania finančných prostriedkov z oficiálnych účtov spoločnosti v rokoch 2005-2008, aby sa tak vyhli plateniu daní a mohli vytvoriť tajné fondy.
      

Podobné obvinenia, vzťahujúce sa na operácie uskutočnené v 90. rokoch, boli vznesené aj voči Silviovi Berlusconimu. To vlani viedlo k jeho uznaniu za vinného a odsúdeniu na jeden rok verejnoprospešných prác v sociálnom zariadení pre dôchodcov.
      

Obhajca Nicolo Ghedini, ktorý je i senátorom za Berlusconiho stranu Forza Italia, privítal rozhodnutie súdu ako "veľmi dôležité", pretože sa tým vyvrátila "akákoľvek účasť Piera Silvia Berlusconiho" na údajných trestných činoch.
      

Rozsudok zatiaľ nie je konečný; prokuratúra sa voči nemu môže odvolať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies