Súd obžaloval 2 mužov zo spoluúčasti na útoku na luxusný hotel v Bamaku

NETKY.SK • 13 Január 2016, 16:53 • 2 min
Súd obžaloval 2 mužov zo spoluúčasti na útoku na luxusný hotel v Bamaku

BAMAKO - Dvoch mužov obvinili v Mali zo spoluúčasti na novembrovom teroristickom útoku na luxusný hotel Radisson Blue v metropole Bamako, pri ktorom zahynulo 20 ľudí, informoval dnes tamojší prokurátor.

slovakia

left justify in out

Boubacar Sidiki Samaké, ktorý vedie vyšetrovanie, podľa tlačovej agentúry AP povedal, že týchto mužov zatkli 26. novembra a obvinili 16. decembra.

Prokurátor uviedol, že ich identifikovali na zázname z bezpečnostnej kamery. Pri zatknutí mal každý z nich pri sebe 200.000 západoafrických frankov (asi 300 eur), teda dosť na to, aby mohol opustiť Mali, dodal.

 

Dvaja útočníci vyzbrojení útočnými puškami kalašnikov a výbušninami prepadli 20. novembra spomínaný hotel a strieľali v ňom do návštevníkov. Malijskí vojaci podporovaní príslušníkmi francúzskych a amerických špeciálnych síl budovu obsadili a oboch útočníkov na mieste zabili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona