Súd nezverejní výpoveď Billa Cosbyho skôr ako v decembri

NETKY.SK • 8 Október 2015, 11:01 • 2 min
Súd nezverejní výpoveď Billa Cosbyho skôr ako v decembri

LOS ANGELES - Nadchádzajúcu výpoveď Billa Cosbyho, ktorá sa má uskutočniť 9. októbra, nesprístupnia skôr ako v decembri.

slovakia

left justify in out

Vrchný súd v Los Angeles tak rozhodol po tom, ako 78-ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla požiadal o utajenie jeho slov. Komik bude v piatok vypovedať v súvislosti s obvinením zo sexuálneho obťažovania istej Judy Huth.


Podľa slov právničky Glorie Allred, ktorá zastupuje žalobkyňu, sudca Craig Karlan rozhodol, že hercovu výpoveď otvoria najskôr v decembri. Po preskúmaní zápisu z pojednávania Karlan v decembri rozhodne, o ktorých častiach októbrovej výpovede informujú verejnosť. Allred hercovej žiadosti oponovala tvrdiac, že proces by mal byť transparentný. Cosbyho advokáti sa k veci odmietli vyjadriť.


Judy Huth na komika podala žalobu za sexuálne zneužitie vlani v decembri. Incident sa podľa nej stal v roku 1974 v kalifornskej rezidencii Hugha Hefnera, známej ako Playboy Mansion. Huth mala v tom čase 15 rokov.


Bill Cosby v súčasnosti čelí viac ako 50 podobným obvineniam, ktoré však vytrvalo odmieta. Mnohé z prípadov sú staršie ako desiatky rokov, čo znamená, že prekročili premlčaciu dobu pre zločin a priestupok. Žaloba Huth však predstavuje výnimočný prípad, keďže uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred zhruba troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy.

 

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies