Súd nezastavil konanie v kauze znásilnenie voči svetoznámemu režisérovi Polanskému

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 08:20 • 2 min
Súd nezastavil konanie v kauze znásilnenie voči svetoznámemu režisérovi Polanskému

LOS ANGELES - Svetoznámy režisér poľského pôvodu Roman Polanski musí v súvislosti s kauzou pohlavného styku s maloletou spred 40 rokov aj naďalej počítať s tým, že v prípade vstupu na územie USA bude zadržaný.

slovakia

left justify in out

Sudca Scott Gordon totiž v pondelok v Los Angeles zamietol Polanského žiadosť o ukončenie trestného stíhania. Gordon v 13-stranovom zdôvodnení okrem iného napísal, že právnici 83-ročného oscarového režiséra neposkytli "dostatočne vierohodné, prípustné dôkazy" na zastavenie konania.

 

Polanského právnik Harland Braun požiadal súd, aby oznámil aspoň približnú dĺžku trestu, ktorý by hrozil jeho mandantovi v USA. Braun na vypočutí 20. marca argumentoval, že Polanski si už v roku 1978 v USA odpykal jeden trest a v rokoch 2009 a 2010 bol desať mesiacov na základe americkej žiadosti v domácom väzení vo Švajčiarsku. Švajčiarska justícia nakoniec zamietla žiadosť o vydanie zo Spojených štátov.

 

V roku 1977 mal mať Polanski v dome amerického herca Jacka Nicholsona pohlavný styk s 13-ročným nadrogovaným dievčaťom, čo sa v USA považuje za znásilnenie. Za to si odsedel 42 dní vo väzení, následne bol prepustený na kauciu a v roku 1978 ušiel do Francúzska.

 

Režisér, ktorý žije striedavo vo Francúzsku a Poľsku, by v USA rád navštívil hrob svojej niekdajšej manželky, herečky Sharon Tateovej, ktorú v roku 1969 zavraždili v Los Angeles stúpenci Charlesa Mansona.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies