Súd nevyhovel žiadosti piťovca o prepustenie z väzby

NETKY.SK • 29 September 2016, 17:52 • 2 min
Súd nevyhovel žiadosti piťovca o prepustenie z väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes nevyhovel žiadosti 36-ročného príslušníka skupiny piťovcov Jozefa Š. a neprepustil ho z väzby.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Ako dodala, súd sa stotožnil s názorom prokurátora, že dôvody väzby naďalej trvajú. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinený podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne senát Najvyššieho súdu SR. Súd neprijal ani peňažnú záruku vo výške 50 tisíc eur.


Bratislavčana Jozefa Š. s ďalšími príslušníkmi skupiny piťovcov zadržala Národná kriminálna agentúra (NaKA) pri akcii s názvom Gondola v polovici júna. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry požadoval väzbu pre štrnásť obvinených, súd vzal do väzby štyroch z nich, vrátane Jozefa Š..


Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a za iné súvisiace trestné činy. Prokurátor požadoval väzbu pre obvinených z dôvodu, že by mohli ujsť, pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Sudca akceptoval iba dôvod, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona