Súd nevie dokázať, že Eva Varholíková-Rezešová spôsobila tragickú nehodu opitá!

NETKY.SK • 12 September 2013, 14:23 • 2 min
Súd nevie dokázať, že Eva Varholíková-Rezešová spôsobila tragickú nehodu opitá!

BUDAPEŠŤ - Ani štyria experti nevedeli v stredu na súdnom pojednávaní v Budapešti dokázať, že Slovenka Eva V. spôsobila v auguste 2012 nehodu so štyrmi obeťami na životoch pod vplyvom alkoholu. Konštatoval to maďarský server Hír24, podľa ktorého nie je dokázané ani to, že pred tým, než si sadla za volant, užila drogy.

slovakia

left justify in out

To, že Slovenka pila alkohol, je fakt. Ale či pred haváriou, alebo až po nej - ako to tvrdí ona - nie je jasné. Ak ju oslobodia spod viny riadenia motorového vozidla pod vplyvom alkoholu, tak si odsedí vo väzení podstatne menej rokov, píše Hír24. Zatiaľ je podľa servera dokázané iba to, že Eva V. išla pred zrážkou s autom značky Fiat Punto rýchlosťou 160 km/h. Vo fiate zomreli traja ľudia, jedna žena podľahla ťažkým zraneniam v nemocnici.

Obvinená od úvodu súdneho procesu, ktorý sa začal 27. augusta, odmieta vypovedať a tvrdí, že je nevinná. Slovenka, ktorá je v Maďarsku od 23. augusta 2012 vo vyšetrovacej väzbe, mala podľa výsledkov vyšetrovania v krvi v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Maďarská polícia ukončila vyšetrovanie vo februári. Okresná prokuratúra pre okolie Budína vzniesla 17. mája obvinenie z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti viacerých osôb a z trestného činu ohrozenia cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies