Súd nerozhodol o žiadosti Sergeja Salmanova, aby bol prepustený z väzby

NETKY.SK • 3 September 2013, 13:48 • 2 min
Súd nerozhodol o žiadosti Sergeja Salmanova, aby bol prepustený z väzby

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, dnes nerozhodol o žiadosti Sergeja Salmanov prepustiť ho z väzby, kde je v súvislosti s obvinením z podplácania pracovníčky Daňového úradu v Šamoríne.

slovakia

left justify in out

"ŠTS dnes prejednával žiadosť obvineného Sergeja Salmanova o prepustenie z väzby a taktiež aj návrh prokurátora na rozšírenie dôvodov väzby (úteková). Záverečné návrhy boli zo strany prokurátora ako aj obvineného a jeho obhajcov prednesené, pričom zo strany ŠTS nedošlo ku konečnému rozhodnutiu. Podľa vyjadrenia konajúceho sudcu, k rozhodnutiu a doručeniu písomného vyhotovenia tohto rozhodnutia dôjde v najbližších dňoch, o čom budú strany konania upovedomené," TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Andrea Predajňová.

V kauze podlácania pracovníčky daňového úradu "v súčasnosti prebiehajú už len záverečné úkony vyšetrovania (preštudovanie spisového materiálu vyšetrovateľom), po čom bude zrejme spisový materiál predložený prokurátorovi ÚŠP s návrhom na konečné rozhodnutie", dodala ďalej hovorkyňa ÚŠP Predajňová.

Na Okresnom súde Bratislava 1 bude na záver tohto týždňa pokračovať pojednávanie so synom Sergeja Salmanova - Alexandrom Salmanovom v inom prípade, keď je obžalovaný za trestný čin výtržníctva. Podľa obžaloby Generálnej prokuratúry SR mal 14. marca 2011 Alexander Salmanov pred hotelom Kempinski v Bratislave udrieť na sklenenú výplň okna auta poškodeného podnikateľa Ľubomíra Somorovského. Následne mal obžalovaný najmenej tri razy na vozidlo vystreliť zo svojej zbrane, ktorú mal v legálnej držbe. Podľa výpovede znalca Alexander Salmanov strieľal s ostrými nábojmi. Mal mu poškodiť disky kolies nábojmi kalibru 9 mm.

Alexander Salmanov je obžalovaný z prečinu výtržníctva so zbraňou v ruke podľa paragrafu 364, kde mu hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov do troch rokov. V tomto prípade sa na nižšom súde konalo už štyri razy. Vypovedal už aj poškodený podnikateľ, ktorý má byť podľa neoficiálnych informácií blízky bratislavskej skupiny piťovcov.

Alexander Salmanov a jeho otec Sergej Salmanov sú od 23. apríla vo väzbe v súvislosti s inou trestnou činnosťou podplácania a korupcie v kauze spoločnosti AB Kozmetika, kde mali podľa polície sľúbiť vyššie spomínanej pracovníčke Daňového úradu v Šamoríne 100.000 eur. Do väzby ich zobral senát Najvyššieho súdu (NS) SR. Pôvodne ŠTS - pracovisko Banská Bystrica do väzby nezobral a otec a syn boli stíhaní na slobode. Dôvodmi väzby NS SR bolo, že dvojica mohla ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti.

Podnikateľ Sergej Salmanov vlastní niekoľko firiem a podniká v oblasti výroby alkoholu, prenájmu nehnuteľností a výroby kozmetiky. V minulosti bol obvinený z podvodu, keď mal bezodplatne získať podiel v spoločnosti AB Kozmetika falošným podpisom práve podnikateľa Ľubomíra Somorovského, uviedol v apríli portál topky.sk s tým, že s týmto podvodom pravdepodobne súvisela aj spomínaná streľba pred bratislavským hotelom Kempinski spred roka a pol.

Ďalšou z káuz spájanou s rodinou bol aj spor o podiel v Ski parku Ružomberok, ktorý vznikol medzi Sergejom Salmanovom a Ľubomírom Kudličkom, ktorý figuroval na mafiánskych zoznamoch ako člen takáčovcov, pripomenul portál. Sergeja a Alexandra Salmanovovcov zadržali policajti v pondelok 15. apríla ráno, len pár hodín po tom, ako sa obaja zabávali na súťaži Miss Slovensko 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies