Súd nariadil vypočutie Mursího pre možnú spoluprácu s Hamásom

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 12:07 • 2 min
Súd nariadil vypočutie Mursího pre možnú spoluprácu s Hamásom

KÁHIRA - Egyptský súd nariadil zatknutie zvrhnutého prezidenta Muhammada Mursího za účelom vypočutia. Dôvodom je údajná spolupráca s palestínskym militantným hnutím Hamás, informovala v piatok oficiálna tlačová agentúra MENA.

slovakia

left justify in out

Mursího budú spovedať z toho, či spolupracoval s Hamásom v prípade útokov na policajné stanice a útekov väzňov počas povstania proti bývalému lídrovi Husnímu Mubarakovi, keď sa na slobodu dostali islamisti a ďalší politickí väzni. Kauzu vyšetruje súd v Káhire, ktorý má za úlohu zistiť, ako sa väzňom začiatkom roka 2011 podarilo utiecť. Mursího Islamské bratstvo pritom čelí obvineniam, že vládcom z Hamásu, ktorí kontrolujú Pásmo Gazy, pomáhalo. Hovorca bratstva Gehad Haddád nariadenie zatknúť Mursího odsúdil, pričom povedal, že týmto krokom Mubarakov režim signalizuje svoj "návrat v plnej sile".

Súd 23. júna oznámil, že militanti z Hamásu utiekli spolu s inými väzňami počas turbulentného 18-dňového povstania, ktoré viedlo k Mubarakovmu pádu. V tom čase Mursí, vtedy popredný líder Moslimského bratstva, pre médiá povedal, že pri úteku väzňov pomáhali Egypťania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies