Súd nariadil Pistoriusovi psychiatrické vyšetrenie

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 12:27 • 2 min
Súd nariadil Pistoriusovi psychiatrické vyšetrenie

PRETORIA - Hlavná sudkyňa v prípade obžalovaného juhoafrického atléta Oscara Pistoriusa v stredu nariadila ďalšie psychiatrické vyšetrenia hendikepovaného športovca. Ten čelí obvineniam z úkladnej vraždy svojej priateľky Reevy Steenkampovej, ktorej sa mal dopustiť vlani na deň sväteho Valentína.

slovakia

left justify in out

Thokozile Masipová rozhodla, že je potrebné vypracovať nový psychiatrický posudok šesťnásobného paralympijského víťaza. Ten podľa predchádzajúcej výpovede psychiatričky Meryll Vorsterovej trpí chorobnými stavmi úzkosti. Práve tie mohli mať za príčinu fakt, že Pistorius v osudnú noc strieľal na Steenkampovú mysliac si, že ide o zlodeja.

 

S nariadením súdu súhlasil aj štátny prokurátor Gerrie Nel, ktorý vyhlásil, že je lepšie, ak sa posudok urobí teraz. Podľa Nela sa potom Pistorius v prípade, že ho uznajú vinným, nebude môcť vyhovárať na fakt, že vraždil v prechodnom pominutí zmyslov. S vyšetrením nesúhlasil Pistoriusov obhajca Barry Roux, ktorý označil rozhodnutie súdu za "predčasné".

 

Pistorius zabil Steenkampovú vlani vo februári štyrmi strelnými ranami v čase, keď bola zamknutá na toalete. Žaloba tvrdí, že sa tam zamkla po hádke s 27-ročným športovcom a že ten následne strieľal v afekte a s úmyslom ju zavraždiť. Verzia obhajoby znie, že Pistorius si svoju priateľku pomýlil so zlodejom a zastrelil ju "omylom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies