Súd mladému živnostníkovi potvrdil sedem rokov za lúpež

NETKY.SK • 24 Január 2017, 12:52 • 2 min
Súd mladému živnostníkovi potvrdil sedem rokov za lúpež

BANSKÁ BYSTRICA – Nepodmienečný trest odňatia slobody na sedem rokov za dvojnásobný zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej pre 28-ročného živnostníka Stanislava Kozárika z Banskej Štiavnice.

slovakia

left justify in out

Kozárik v mieste bydliska najprv prepadol 80-ročného dôchodcu a neskôr čerpaciu stanicu firmy Slovnaft.


Prvú lúpež spáchal Kozárik 19. novembra 2012 o pol šiestej ráno v Banskej Štiavnici, kde sa vlámal do rodinného domu 80-ročného dôchodcu Ladislava, ktorý tam býval so svojou 97-ročnou matkou. Domáceho ohrozoval dreveným poriskom a chcel peniaze. Keď dôchodca sa útočníkovi vzoprel, ten ušiel. Druhý útok Kozárik nasmeroval 4. januára 2013 večer na benzínovú pumpu na Antolskej ulici v Banskej Štiavnici. Na 27-ročného zamestnanca vytiahol kuchynský nôž a chcel od neho, aby otvoril kasu. Zamestnanec mu z obáv o život vyhovel a lupič si z pokladnice zobral 695 eur.


Kozárika prvostupňový súd uznal za vinného a uložil mu úhrnný trest sedem rokov nepodmienečne. Proti rozsudku sa odvolal Kozárik s tým, že lúpeže nespáchal. V prípravnom konaní sa vraj vyšetrovateľovi priznal iba na jeho nátlak, ale na hlavnom pojednávaní všetko poprel. V odvolaní žiadal oslobodiť spod obžaloby, prípadne vrátiť vec na doplnenie dokazovania.
Podľa odvolacieho senátu však dôkazy boli proti Kozárikovi a prvostupňový trest potvrdil. Rozhodnutie Krajského súdu v Banskej Bystrici je právoplatné. Kozárik sa na odvolacom konaní ospravedlnil, v opačnom prípade by ho eskorta bola hneď odviedla do výkonu trestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies