Súd dočasne zakázal vyberať parkovné pred nemocnicou v Petržalke

NETKY.SK • 16 Apríl 2014, 10:45 • 2 min
Súd dočasne zakázal vyberať parkovné pred nemocnicou v Petržalke

BRATISLAVA – Prevádzkovateľ parkoviska pred Nemocnicou sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke sa musí podľa predbežného opatrenia Okresného súdu Bratislava II zdržať výberu poplatkov za parkovanie. Zákaz vyberania poplatkov bude platiť do právoplatného rozhodnutia súdu, pričom magistrát musí do 30 dní podať návrh na konanie vo veci samej.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ kancelárie primátora hlavného mesta Bratislavy Ľubomír Andrassy dnes informoval, že prevádzkovateľ musí zabezpečiť možnosť bezplatného parkovanie vozidiel na verejnom parkovisku, spevnených plochách určených na parkovanie pred Nemocnicou sv. Cyrila a Metoda. "Rozhodnutie bratislavského súdu sa netýka možnosti vyberania parkovného za odstavenie auta v existujúcom dvojpodlažnom parkovacom dome," spresnil Andrassy.  

 

Upozornil, že Bratislava sa v minulosti nedomáhala ochrany svojich práv, nevyrubila nemocnici daň za pozemky, na ktorých sú vybudované parkovacie miesta vo vlastníctve univerzitnej nemocnice, lebo ich bezplatnú prevádzku považovala za verejnoprospešnú vec, službu pre pacienta. "Od 1. decembra 2013 došlo na základe Koncesnej zmluvy k spoplatneniu parkovacích miest, a týmto sa zásadne zmenil charakter využívania verejných parkovísk," zdôraznil Andrassy. Táto zmluva, ktorá umožňuje vyberanie poplatkov pred nemocnicami v Petržalke a Ružinove, bola podpísaná medzi Univerzitnou nemocnicou Bratislava a spoločnosťou ZIPP-S, s.r.o. 

 

Primátor Bratislavy Milan Ftáčnik sa preto v marci obrátil v mene samosprávy na súd a požiadal o vydanie predbežného opatrenia, pretože mesto po preskúmaní skutkového stavu dospelo k názoru, že je v rozpore s verejným záujmom, dobrými mravmi, ak je verejnosť nútená platiť poplatok za parkovanie na plochách, ktoré boli v minulosti kolaudované ako verejné parkoviská a sú priamo viazané na poskytnutie zdravotnej starostlivosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies