Sucho naďalej sužuje väčšinu krajiny, mierne sa zhoršilo

NETKY.SK • 28 September 2012, 06:45 • 2 min
Sucho naďalej sužuje väčšinu krajiny, mierne sa zhoršilo

Sucho naďalej sužuje väčšinu krajiny, mierne sa zhoršilo

slovakia

left justify in out

img

Sucho v Spojených štátoch - považované za najhoršie za celé desaťročia - sa za posledný týždeň mierne zhoršilo, informovala dnes tlačová agentúra AP.
      Týždenný monitoring ukázal, že sucho istou formou postihlo 65,5 percenta Spojených štátov - bez územia Aljašky a Havaja. Minulý týždeň to bolo 64,8 percenta.
      Na americkom Stredozápade je pritom v plnom prúde zber kukurice. Spojené štáty patria k najväčším producentom kukurice, pšenice a sóje vo svete, preto sucho vyvoláva obavy o svetové ceny potravín.
      Podľa posledného monitoringu až 25 percent Spojených štátov postihlo extrémne alebo mimoriadne sucho - čo sú dva najhoršie stupne klasifikácie sucha.
      V americkom štáte Iowa, ktorý je v USA najväčším producentom kukurice, sa územie postihnuté mimoriadnym suchom v porovnaní s minulým týždňom zvýšilo z 2,4 percenta na 2,5 percenta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies