Sucho je problém, na zavlažovanie sa vyčlenilo dodatočných 300.000 eur

NETKY.SK • 1 Jún 2012, 07:16 • 2 min
Sucho je problém, na zavlažovanie sa vyčlenilo dodatočných 300.000 eur

Sucho je problém, na zavlažovanie sa vyčlenilo dodatočných 300. 000 eur - Slovensko Aktuálne sucho na Slovensku negatívne ovplyvní tohtoročnú úrodu.

slovakia

left justify in out

img

Aktuálne sucho na Slovensku negatívne ovplyvní tohtoročnú úrodu. "Je to vážny problém," podotkol šéf rezortu pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (nominant Smer-SD) s tým, že konkrétne čísla o znížení úrody bude mať na stole až po celoplošnom monitoringu krajiny.

Na Slovensku sa tak už začalo so zavlažovaním, ministerstvo na to dokonca vyčlenilo dodatočných 300.000 eur. "Uvidíme, ako to pomôže, budeme ďalej sledovať a čakáme, že nám konečne na Slovensku poriadne naprší. Pokiaľ však bude treba vyčleniť ďalšie prostriedky, budeme to riešiť," vysvetlil.

Dodal, že možný vplyv nižšej úrody na cenách pre konečných spotrebiteľov odhadovať nechce. "Ceny idú v nejakom časom slede, v niekoľkých mesiacoch po žatve. To by som zatiaľ neriešil, lebo nie všade je také suché počasie, ale centrálna Európa je tým postihnutá," uzavrel minister.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies