Súčasťou Vianočných trhov v Michalovciach bude zabíjačka aj módna šou

NETKY.SK • 10 December 2012, 13:24 • 2 min
Súčasťou Vianočných trhov v Michalovciach bude zabíjačka aj módna šou

Súčasťou Vianočných trhov v Michalovciach bude zabíjačka aj módna šou - Zaujímavosti Vystúpenie folkloristov, módna šou, ale aj tradičná gazdovská zabíjačka budú súčasťou programu tohtoročných, v poradí 21. Vianočných trhov v meste Michalovce.

slovakia

left justify in out

imgVystúpenie folkloristov, módna šou, ale aj tradičná gazdovská zabíjačka budú súčasťou programu tohtoročných, v poradí 21. Vianočných trhov v meste Michalovce. Uskutočnia sa v dňoch 14. a 15. decembra.

Ako TASR informovala hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková, tohtoročné Vianočné trhy odštartujú v meste na Námestí osloboditeľov v piatok (14.12.) vystúpením speváckej skupiny Folklórneho súboru (FS) Zemplín z Michaloviec. 

Jarmočné stánky s ponukou rôznych druhov tovarov, medzi ktorými nebudú chýbať ani ručne zhotovené výrobky remeselníkov, nájdu návštevníci mesta počas oboch spomínaných dní na Obchodnej ulici. Záujem o prenájom predajných miest počas jarmoku prejavilo vyše 200 predajcov.

Tradičná gazdovská zabíjačka sa podľa slov hovorkyne uskutoční v areáli gazdovského dvora pri Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v sobotu so začiatkom o 9.30 h. Pre jeho návštevníkov bude pripravená ukážka výroby, ale aj ochutnávka zemplínskych zabíjačkových špecialít. 

Michalovské Vianočné trhy vyvrcholia v sobotu v priestoroch MsKS Módnou show Denevir 2012. "V rámci nej vystúpi aj pianista J. Hollý, speváčka Lilly a zabávač J. Jožka," doplnila Palečková s tým, že finančný výťažok z tohto podujatia chcú odovzdať organizátori michalovskému domovu sociálnych služieb Anima. 

Milovníci folklóru si môžu vychutnať ukážky tradičného ľudového spevu a tanca aj po skončení Vianočných trhov. V priestoroch MsKS sa totiž v nedeľu 16. decembra uskutoční benefičný koncert, počas ktorého vystúpia FS Zemplín, Detský FS (DFS) Zempliník, FS Svojina, FS Železiar, DFS Železiar a folklórne zoskupenie Kandráčovci. Finančný výťažok z podujatia bude venovaný na pomoc zdravotne postihnutým deťom. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona