Súčasťou svetového turné Vanessy-Mae bude aj metropola na východe Slovenska

NETKY.SK • 8 Marec 2019, 13:37 • 2 min
Súčasťou svetového turné Vanessy-Mae bude aj metropola na východe Slovenska

BRATISLAVA - Svetovo preslávená popová a husľová virtuózka Vanessa-Mae pridala na svoj zoznam svetového turné aj slovenské mesto Košice. Po dlhých jedenástich rokoch sa 19. októbra vráti do Steel Arény. V roku 2008 ju vypredala do posledného miesta a podobný záujem o lístky sa dá predpokladať aj teraz.

slovakia

left justify in out

Okrem kapely, ktorá ju sprevádza celým turné privezie so sebou aj český sláčikový orchester a osem tuzemských vokalistov. Diváci si budú môcť vypočuť to najlepšie z jej nesmierne bohatej a úspešnej tvorby. Okrem toho návštevníkov čaká aj vizuálna šou, na ktorej sa hudobníčka sama podieľa. 

 

"Zakaždým chcem ukázať, čo všetko dokážu husle. Do Košíc priveziem svoje obľúbené kúsky z minulosti, ale tiež aj niekoľko piesní, ktoré hrám len vzácne. Teším sa na spoluprácu s českými hudobníkmi. Odporúčam, aby ste sa sústredili i na ich sóla, pretože to za to vážne stojí," hovorí Vanessa-Mae, ktorá je preslávená aj tým, že behom šou chodí hrať sóla medzi divákov.

 

 

Aj napriek tomu, že sa koncert koná až za pol roka, prípravy sú už v plnom prúde. Hudobníčka je známa svojou náročnosťou a precíznosťou. "Máme za sebou niekoľkoročnú spoluprácu s touto výnimočnou umelkyňou. Je pravdou, že jej požiadavky sú niekedy nad rámec možností, čo sa dá vôbec v našej časti Európy zabezpečiť, ale samozrejme jej pozitívny šarm nás vždy dostane na kolená a celý tím je zakaždým okúzlený jej prítomnosťou v dobách príprav," hovorí promotér koncertu Dalin Vajčner.

 

img

 

Vďaka nesmiernej popularite predala už cez 10 miliónov platní vo viac ako 100 krajinách sveta. Ako 10-ročná vystupovala s Londýnskou filharmóniou, od strednej školy mieša štýly a ponúka ich s roztomilým úsmevom a šarmom. Očividne to zaberá a funguje aj dnes. Vďaka Vanesse Mae mohli milióny fanúšikov MTV objaviť napr. Bachove fugy. Časopis People ju zaradil medzi päťdesiatku najkrajšíćh ľudí sveta, patrí k najúspešnejším britským umelcom. Navyše sa venuje aj profesionálnemu športu. Na zimných olympijských hrách v Soči 2014 reprezentovala Thajsko ako lyžiarka.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies