Súčasťou súťaže Miss America už nebude promenáda v plavkách

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 06:36 • 2 min
Súčasťou súťaže Miss America už nebude promenáda v plavkách

WASHINGTON - Súčasťou súťaže Miss America už nebude promenáda v plavkách. Oznámili to v utorok organizátorky tohto podujatia, ktoré sa momentálne snažia o jeho rebranding.

slovakia

left justify in out

Súťažiace podľa ich vyhlásenia už nebudú posudzované na základe svojho zovňajšku.

 

Promenádu v plavkách v rámci podujatia vystrieda interaktívne stretnutie súťažiacich s porotcami. Ďalšou zmenou bude, že účastníčky Miss America si namiesto predpísanej večernej róby budú môcť zvoliť šaty podľa vlastného výberu.

 

"V našej krajine zažívame kultúrnu revolúciu, pričom ženy nachádzajú odvahu postaviť sa a vysloviť sa k mnohým otázkam," uviedla predsedníčka súťaže Gretchen Carlsonová.

 

Snaha o zmenu imidžu súťaže sa odohráva paralelne so stále prebiehajúcim hnutím #MeToo bojujúcim proti sexuálnemu obťažovaniu, ktoré už prispelo k spoločenskému pádu stoviek vplyvných mužov v mnohých sektoroch, nielen v kinematografii, ale aj vo svete módy, hudby, gastronómie či politiky.

 

Incident tohto druhu zažila v decembri minulého roka aj samotná Miss America. Vyšlo totiž na povrch, že viacerí organizátori sa znevažujúco vyjadrovali o niekdajších víťazkách súťaže. Škandál otriasol vedením súťaže, v ktorom následne došlo k personálnym zmenám, pričom tri najvyššie posty momentálne zastávajú ženy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona