Súčasný prílev migrantov môže byť len "špičkou ľadovca"

NETKY.SK • 25 September 2015, 18:19 • 2 min
Súčasný prílev migrantov môže byť len "špičkou ľadovca"

ŽENEVA - Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) neočakáva, že by sa súčasný prílev migrantov do Európy spomalil.

slovakia

left justify in out

Obáva sa, naopak, ďalšej veľkej utečeneckej vlny z Iraku, oznámila dnes agentúra Reuters.

 

Regionálny koordinátor UNHCR pre oblasť Sýrie Amín Awad podľa vlastných slov neočakáva, že by sa v blízkej dobe spomalil prílev migrantov, ktorí prichádzajú do Európy v počte zhruba 8000 denne. Naopak, varoval, že môže ísť len o "špičku ľadovca".

 

Zástupca koordinátora humanitárnej pomoci OSN v Iraku Dominik Bartsch zase upozornil, že do konca tohto roka bude odkázaných na pomoc už okolo desať miliónov Iračanov.

 

Počet vysídlencov v rámci Iraku dosahuje podľa odhadov OSN už približne 3,2 milióna osôb. Ďalšia rozsiahla vlna sa očakáva v prípade, ak sa iracká armáda pokúsi vyhnať tzv. Islamský štát (IS) z druhého najväčšieho mesta krajiny Mósul. V prípade ofenzívy vládnych síl by Mósul mohlo opustiť až 500.000 obyvateľov, upozornil podľa agentúry Reuters Bartsch.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies