Súčasný predseda Európskej komisie by si prial, aby mali Slováci voči Európskej únii lepšiu mienku

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 20:20 • 2 min
Súčasný predseda Európskej komisie by si prial, aby mali Slováci voči Európskej únii lepšiu mienku

ŠTRASBURG - Jean-Claude Juncker, predseda Európskej komisie (EK) je názoru, že práve Stredoeurópania snívali najviac o Európe bez konfliktov. Úlohou Európskej únie (EÚ) je preto podľa neho na tom neustále pracovať. Vyjadril sa tak pri príležitosti včerajšej návštevy slovenského premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) na pôde Európskeho parlamentu v Štrasburgu.

slovakia

left justify in out

"Ja by som si prial, aby si Slováci nemysleli, že zvyšok Európy nemá Slovensko rád. Prial by som si, aby Slovensko malo Európu radšej," konštatoval Juncker.

 

img

 

Súčasné predsedníctvo Slovenska vo Vyšehradskej štvorke (V4) vníma ako príležitosť na spájanie Európanov na východe a západe. "Využite vaše predsedníctvo vo V4, aby ste toto pomohli vyriešiť," apeloval na predsedu slovenskej vlády.

 

img

 

Juncker sa zároveň poďakoval Slovensku za podporu v určitých európskych otázkach. "Mám predovšetkým na mysli úsilie Slovenska, keď bolo treba novelizovať smernicu o vysielaní pracovníkov," povedal. Ocenil aj to, že SR sa uchádzala o sídlo Európskej agentúry práce (ELA).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies