Súčasný pop už nemôže byť horší, myslí si Chris Cornell

NETKY.SK • 30 Jún 2012, 13:52 • 2 min
 Súčasný pop už nemôže byť horší, myslí si Chris Cornell

Súčasný pop už nemôže byť horší, myslí si Chris Cornell - Zaujímavosti Frontman americkej rockovej skupiny Soundgarden Chris Cornell si myslí, že stav súčasnej popovej hudby je na samom dne. Speváčka Adele je podľa neho jediným svetlým bodom v dnešných re

slovakia

left justify in out

img

Frontman americkej rockovej skupiny Soundgarden Chris Cornell si myslí, že stav súčasnej popovej hudby je na samom dne. Speváčka Adele je podľa neho jediným svetlým bodom v dnešných rebríčkoch, no zároveň si myslí, že úpadok popu povedie k ďalšiemu zlatému rockovému veku. "Významným dôvodom toho, prečo sa stal grunge tak rýchlo populárnym, je to, že ľuďom už bolo zle z vtedajšej hudby. Teraz je to také isté. Je väčšia šanca na vznik zdravej a životaschopnej rockovej scény, pretože má na čo reagovať. Súčasná popová hudba už ani nemôže byť horšia, ako je teraz," vysvetlil pre denník The Sun. Úspech speváčky Adele tiež považuje za nádej. "Má naozajstné piesne a skutočne vie spievať," povedal.

Soundgarden založili v Seattli v roku 1984 spevák, textár, bubeník a gitarista Chris Cornell, gitarista Kim Thayil a basgitarista Hiro Yamamoto. Na post bubeníka angažovali o dva roky neskôr Matta Camerona. V roku 1990 nahradil Ben Shepherd basgitaristu Yamamota. S prvými dvoma albumami Ultramega OK (1988) a Louder Than Love (1989) nezaznamenali výraznejší úspech, no v poradí tretia štúdiovka Badmotorfinger (1991) sa dostala na 39. miesto v americkom Billboarde a rovnakú priečku obsadila aj v UK Charte. Ozajstným prelomom bol ale pre Soundgarden americký No. 1 album Superunknown (1994), ktorý popri úmrtí Kurta Cobaina z Nirvany symbolicky ukončil vrcholné obdobie grungeu. Nahrávka obsahovala megahit Black Hole Sun a tiež single Fell on Black Days, My Wave, The Day I Tried to Live a Spoonman. Po nej nasledovala ešte štúdiovka Down on the Upside (1996) a o rok na to rozpad kapely.

Líder Chris Cornell potom rozbehol sólovú kariéru a v roku 2001 sa stal členom kalifornskej superskupiny Audioslave. Bubeník Soungarden Matt Cameron sa zas po rozpade Soundgarden pridal v roku 1998 ku grungeovej legende Pearl Jam. Comebackové vystúpenie odohrali Soundgarden 16. apríla 2010 v rodnom Seattli, v septembri toho istého roku potom vydali kompiláciu Telephanatasm a vlani vo februári potvrdili, že začali pracovať na novej štúdiovke. V marci následne vydali svoj vôbec prvý živý album od začiatku pôsobenia na scéne - Live on I5, ktorý nahrali ešte v roku 1996 na viacerých amerických koncertoch.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona