Súčasné vedenie Váhostavu-SK podalo niekoľko trestných oznámení

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 15:49 • 2 min
Súčasné vedenie Váhostavu-SK podalo niekoľko trestných oznámení

BRATISLAVA – V minulosti sa v stavebnej spoločnosti Váhostav-SK urobilo veľa chýb a veľa rozhodnutí bolo zlých.

slovakia

left justify in out

Je o tom presvedčený súčasný generálny riaditeľ firmy Marián Moravčík, ktorý spoločnosti šéfuje približne pol roka. V priebehu týchto šiestich mesiacov preto spoločnosť podľa jeho slov podala niekoľko trestných oznámení.

"Nebudem hovoriť o tom, na koho a prečo boli, pretože sú predmetom šetrenia a nepatrí sa do toho zasahovať v tejto fáze," konštatoval Moravčík na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave. Zároveň potvrdil, že do spoločnosti prišli peniaze z takzvanej schránkovej firmy. "Mám výpisy z bankového účtu firmy, kde je čierne na bielom, že peniaze prišli do spoločnosti," doplnil šéf Váhostavu-SK.

 

Pripúšťa, že to nie je bežné, ale spoločnosť bola na tom podľa jeho slov tak zle, že si musela požičať takýmto spôsobom. Váhostav-SK však podľa jeho slov za tieto peniaze schránkovej firme nedal nič. "Od Váhostavu-SK nedostala nič," zdôraznil Moravčík.

 

Spoločnosť je momentálne v procese reštrukturalizácie, podľa Moravčíka je firma stabilizovaná. Aktuálny návrh reštrukturalizačného plánu už odobril výbor veriteľov. Do 30 dní má byť zvolaná schôdza veriteľov, kde budú o pláne hlasovať všetci veritelia spoločnosti. Vtedy sa definitívne rozhodne, či bude spoločnosť postupovať podľa reštrukturalizačného plánu, alebo skončí v konkurze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies