Súčasná vyhláška hygienikov ostáva napriek rozhodnutiu súdu zatiaľ v platnosti

NETKY.SK • 28 Júl 2021, 12:40 • 2 min
Súčasná vyhláška hygienikov ostáva napriek rozhodnutiu súdu zatiaľ  v platnosti

BRATISLAVA - Do momentu zverejnenia uznesenia Ústavného súdu SR z utorka 27. júla v zbierke zákonov je stále platná súčasná vyhláška o režime na hraniciach.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková. „Prosíme občanov, aby pri prekračovaní hraníc rešpektovali pokyny kontrolných zložiek. O následnom nastavení podmienok na hraniciach budeme verejnosť včas informovať.“ Dodala, že ÚVZ SR sa potrebuje s uznesením ÚS SR oboznámiť, nemá ho však k dispozícii.

 

Súvisiaci článok: Ústavný súd pozastavil časť vyhlášky upravujúcej režim na hraniciach. Aké zmeny nastanú?

Ústavný súd SR na neverejnom zasadnutí v utorok 27. júla pozastavil účinnosť paragrafu deväť vyhlášky ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie SR. Vyhláška bola uverejnená v piatok 16. júla. Paragraf dáva možnosť ľudom len s jednou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 absolvovať test v prvý deň izolácie a v prípade jeho negativity ju ukončiť. Súd tak prijal návrh tridsiatich poslancov Národnej rady SR, ktorí sa naň v súvislosti s vyhláškou obrátili. Zároveň však nevyhovel návrhu na pozastavenie účinnosti zvyšku vyhlášky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies